Doprajte si kráľovské raňajky: Po tejto quesadille si oblížete všetky prsty!

Quesadilla bohatá na bielkoviny plnená miešanými vajíčkami, fazuľou a bylinkami je ideálna na raňajky, brunch alebo na skorú večeru.

Quesadilla bohatá na bielkoviny plnená miešanými vajíčkami, fazuľou a bylinkami je ideálna na raňajky, brunch alebo na skorú večeru.

Fotogaléria

V miske vyšľahajte vajcia s horúcou omáčkou a soľou. Pridajte fazuľu a odstavte.

Maslo rozpustite na stredne veľkej panvici, kým nezačne bublať. Prilejte vaječnú zmes a za stáleho miešania varte, kým vajcia trochu nestuhnú, asi 1 až 3 minúty. Presuňte zmes do misky (vajcia sa dovaria v quesadille). Vmiešajte cibuľku, koriander a jalapeňo.

Gazpacho
Nechajte sa osviežiť chuťou Andalúzie: Túto polievku oceníte najmä v horúčavách Zobraziť článok

Príprava quesadilly: V samostatnej veľkej panvici zohrejte tortillu a zasypte ju polovicou nastrúhaného syra. Potom pridajte zmes s vajcom – navrch pridajte zvyšný syr.

Pritlačte prázdnu polovicu tortilly cez plnku so syrom. Nechajte quesadillu uvariť dozlatista a dochrumkava, asi 1 až 2 minúty. V prípade potreby znížte teplotu, aby sa tortilla nepripálila. 

Hotovú quesadillu nechajte niekoľko minút vychladnúť, kým stuhne plnka. Potom ju rozkrojte na 2 časti. Ihneď podávajte s vašou obľúbenou salsou alebo horúcou omáčkou.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});