Quesadilla bohatá na bielkoviny plnená miešanými vajíčkami, fazuľou a bylinkami je ideálna na raňajky, brunch alebo na skorú večeru.
V miske vyšľahajte vajcia s horúcou omáčkou a soľou. Pridajte fazuľu a odstavte.
Maslo rozpustite na stredne veľkej panvici, kým nezačne bublať. Prilejte vaječnú zmes a za stáleho miešania varte, kým vajcia trochu nestuhnú, asi 1 až 3 minúty. Presuňte zmes do misky (vajcia sa dovaria v quesadille). Vmiešajte cibuľku, koriander a jalapeňo.
Príprava quesadilly: V samostatnej veľkej panvici zohrejte tortillu a zasypte ju polovicou nastrúhaného syra. Potom pridajte zmes s vajcom – navrch pridajte zvyšný syr.
Pritlačte prázdnu polovicu tortilly cez plnku so syrom. Nechajte quesadillu uvariť dozlatista a dochrumkava, asi 1 až 2 minúty. V prípade potreby znížte teplotu, aby sa tortilla nepripálila.
Hotovú quesadillu nechajte niekoľko minút vychladnúť, kým stuhne plnka. Potom ju rozkrojte na 2 časti. Ihneď podávajte s vašou obľúbenou salsou alebo horúcou omáčkou.