Pizzu má zrejme každý rád, no ak sa vám nechce čakať 20 minút niekde v pizzerii a vyloviť z peňaženky nemalú sumu, pripravte si ju doma. Ak zapojíte do prípravy aj deti, bude z toho zábavný rodinný program.
Pizzu milujú malí aj veľkí, takmer neexistujú domácnosti, kde by sa z času na čas nepripravila, alebo neobjednala. Samozrejme, túto pochúťku pripisujú mnohí Talianom, no na prvých trojuholníkoch si pochutnávali už starovekí Egypťania. Jedlo podobné pizzi, skôr chlebové placky, nájdete takmer všade na svete.
V 16. storočí pekári predávali pizzu chudobným Neapolčanom. V roku 1889 navštívil kráľ Umberto so svojou manželkou Margheritou Neapol a tá dostala chuť na niečo výnimočne dobré.
Povráva sa, že pekár Raffaele Esposito jej pripravil pizzu s paradajkami, oreganom, bazalkou a mozzarellou a kráľovná sa do tohto chutného slaného „koláča“ priam zamilovala.
Názov je zrejme jasný, dnes sa Margherita ponúka všade na svete. My vám teraz predstavíme jednoduchý recept na domácu pizzu a garantujeme vám, že si oblížete všetkých desať prstov.
Potrebujete:
- 4 PL kyslej smotany
- 4 PL majonézy
- 2 vajíčka
- 9 PL múky (pšeničná, ražná, špaldová)
- syr
- olej
- prísady podľa chuti
Postup na ďalšej strane.