Keď sa na banánovej šupke začnú objavovať tmavé škvrny, je čas predhriať rúru a upiecť banánový chlieb!
Fotogaléria
Jedinou dôležitou požiadavkou na výrobu banánového chleba je použitie zrelých banánov.
Potrebujete:
- papier na pečenie
- 2 šálky hladkej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 200 g plnotučného gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
- 50 g masla
- 2 vajcia
- 2 zrelé banány
- polámaná čokoláda (voliteľné)
- nasekané mandle alebo vlašské orechy (voliteľné)
Príprava:
1. Predhrejte rúru na 350 °a plech vysteľte papierom na pečenie.
2. V miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu a soľ.
3. Elektrickým šľahačom pri strednej až vysokej rýchlosti vyšľahajte cukor, jogurt a maslo.
4. Pridajte vajcia.
5. Spojte suchú a mokrú zmes a dôkladne premiešajte. Na záver vložte do pripraveného cesta vidličkou roztlačené banány, čokoládu a orechy.
6. Cesto vylejte na plech s papierom na pečenie.
7. Pečte približne 45 minút. Hotový chlieb vyklopte na mriežku a pred krájaním nechajte úplne vychladnúť (ak odoláte).
Tip: Potrite banánový koláč ríbezľovým džemom a ozdobte malinami.