Hrachová polievka je obľúbenou špecialitou už tisíce rokov, no málokto tuší, kam až siahajú jej korene!
Fotogaléria
Ako na to:
• Hrach a vodu priveďte do varu a varte 2 minúty. Potom hrniec prikryte a nechajte stáť približne 1 hodinu.
• Pridajte cibuľu, zeler, korenie a plátky sušenej šunky. Prikryte a varte asi hodinu, alebo kým hrach nezmäkne.
• Odstráňte prebytočný tuk a nakrájajte uvarenú šunku.
• Vráťte ju späť do hrnca a pridajte mrkvu. Prikryte a duste asi 30 minút, kým mrkva nezmäkne a polievka nebude mať požadovanú konzistenciu.
• Hotovú polievku ozdobte pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Na záver posypte postrúhaným zázvorom. Dobrú chuť!