Hrachová polievka je obľúbenou špecialitou už tisíce rokov, no málokto tuší, kam až siahajú jej korene!
Fotogaléria
Keď francúzsky kráľ Ľudovít XIV. dostal chuť na polievku z hrachu, na jeho dvore v Château de Saint-Germain-en-Laye sa podávala jej slávna verzia Potage Saint-Germain. V súčasnosti sa hrachová polievka objavuje v kuchyniach po celom svete, no nie všade chutí rovnako. Výnimočný recept objavíte v nasledujúcich riadkoch.
Potrebujete:
• 2 šálky sušeného hrachu
• 1 veľká cibuľa
• 2 jemne nakrájané stonky zeleru
• 1/4 lyžičky papriky
• plátky sušenej šunky podľa preferencií
• 3 stredne veľké mrkvy
• kúsok čerstvého zázvoru
Postup na ďalšej strane.