Sladučký taliansky koktejl založený na kvalitnom vaječnom koňaku si okamžite zamilujete!
Fotogaléria
Legenda hovorí, že nápoj zvaný Bombardino sa prvýkrát objavil v roku 1972 v talianskych Alpách. Muž, ktorý tento drink namiešal skupine lyžiarom, skombinoval talianske Zatabaglione (ľahučko vyšľahaný krém zo žĺtkov, cukru a sladkého vína), brandy a mlieko. Všetko spolu ohrial a s napätím podával zákazníkom.
Prvý z nich mal po ochutnaní vykríknuť „bomba!“. Takže, chápete, prečo práve Bombardino…
Drink sa veľmi rýchlo rozšíril aj do ďalších lyžiarskych rezortov. Tradičné Zabaglione je mimo Talianska nahrádzané kvalitným vaječným likérom.
Postup prípravy je extrémne jednoduchý. Zásadné je pri ohrievaní likéru neprekročiť teplotu 80 stupňov (mix nápojov sa nesmie variť).
Recept na ďalšej strane.