Najlepší drink s vôňou Vianoc, aký ste kedy pili: Talianske Bombardino budete zbožňovať, príprava je EXTRÉMNE jednoduchá!

Sladučký taliansky koktejl založený na kvalitnom vaječnom koňaku si okamžite zamilujete!

Sladučký taliansky koktejl založený na kvalitnom vaječnom koňaku si okamžite zamilujete!

Fotogaléria

Legenda hovorí, že nápoj zvaný Bombardino sa prvýkrát objavil v roku 1972 v talianskych Alpách. Muž, ktorý tento drink namiešal skupine lyžiarom, skombinoval talianske Zatabaglione (ľahučko vyšľahaný krém zo žĺtkov, cukru a sladkého vína), brandy a mlieko. Všetko spolu ohrial a s napätím podával zákazníkom.

Chcete sa na jeseň chutne zahriať? Vyskúšajte RECEPT na najlepšie tekvicové latté! Zobraziť článok

Prvý z nich mal po ochutnaní vykríknuť „bomba!“. Takže, chápete, prečo práve Bombardino…

Drink sa veľmi rýchlo rozšíril aj do ďalších lyžiarskych rezortov. Tradičné Zabaglione je mimo Talianska nahrádzané kvalitným vaječným likérom. 

Postup prípravy je extrémne jednoduchý. Zásadné je pri ohrievaní likéru neprekročiť teplotu 80 stupňov (mix nápojov sa nesmie variť).

Recept na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});