Potraviny, ktoré bojujú proti vážnym chorobám: Takto vyzerá protizápalový jedálniček!

Ak vás trápia časté zápaly, máte spomalený metabolizmus a napriek úmornej snahe nemôžete schudnúť, je na čase zmeniť jedálniček.

Ak vás trápia časté zápaly, máte spomalený metabolizmus a napriek úmornej snahe nemôžete schudnúť, je na čase zmeniť jedálniček.

Fotogaléria

Zaraďte do svojho jedálnička protizápalové potraviny. Fungujú dokonale a hlavne bez vedľajších účinkov. 

Zelená listová zelenina 

Siahnite čo najčastejšie po špenáte, kelových listoch a šaláte v rôznych podobách. Okrem množstva vitamínov obsahujú vlákninu, ktorá vám urýchli trávenie. Nezabudnite šaláty kombinovať s olivovým olejom pre lepšie vstrebávanie vitamínov. 

Tmavá čokoláda 

Možno vás prekvapíme, ale čokoláda (75 percent a viac) je skvelou protizápalovou potravinou. Obsahuje množstvo živín a prospešných látok a zanedbateľný nie je ani podiel vlákniny, ktorá je pre správne trávenie kľúčová. 

Orechy 

Nielenže zasýtia na dlhší čas, ale sú aj skvelým zdrojom zdravých tukov. Medzi najzdravšie sa radia hlavne vlašské orechy a mandle, ale aj ostatné majú svoje benefity a plusy. Nikdy to s ich konzumáciou a množstvom nepreháňajte. Patria totiž medzi potraviny s najväčším množstvom kalórií. 

Ďalšími skvelými protizápalovými potravinami sú aj: ryby, rajčiny, lesné plody, pomaranče a zelený čaj.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});