Ukázala, ako sa nosí farba tohto roka: Stobodový outfit Zuzany Čaputovej!

Odborníci na farby z Pantone Color Institute vysvetlili, prečo sa rozhodli rok 2022 zahaliť do fialovej.

Odborníci na farby z Pantone Color Institute vysvetlili, prečo sa rozhodli rok 2022 zahaliť do fialovej.

Fotogaléria

Výber farby roka je hlasom odborníkov na základe aktuálnych svetových nálad a trendov, ktorý už 23 rokov ovplyvňuje nákupné rozhodnutia vo viacerých odvetviach, vrátane módy, bytového zariadenia, priemyselného či grafického dizajnu.  

"Po prvý raz v histórii nášho vzdelávacieho programu farieb Pantone Color of the Year výber odráža prebiehajúce globálne inovácie a transformáciu," povedala na margo tohtoročného víťaza viceprezidentka Laurie Pressman.

Dobrý výber!

"Very Peri", príjemný slabučko fialový odtieň symbolizuje vynaliezavosť a kreativitu. Je nositeľom pestrosti nálad a emócií, ktoré so sebou priniesla  neľahká doba. Okrem toho je aj odrazom súčasného globálneho ducha a zmien, ktorými prechádzame. 

"Pomaly sa oslobodzujeme od intenzívneho obdobia izolácie, naše predstavy a štandardy sa menia v súvislosti s digitalizáciou, ktorá za posledné dva roky posunula naše hranice do dynamického virtuálneho sveta," stojí v oficiálnom stanovisku Pantone.

Či sa odborníci nechajú ovplyvniť globálnym dianím aj v ďalšom roku, ukáže čas. Odhady módneho sveta však naznačujú, že rok 2023 by mohol patriť odtieňom odvahy, nezlomnosti ducha a spolupatričnosti: modrej a žltej.

Amber Heard počas súdneho procesu v štáte Virginia.
Módna ikona Amber Heard: Myslite si o nej, čo chcete, štýl má svetový! Zobraziť článok

Vo farbe roka 2022 sme neraz videli aj hlavu štátu Zuzana Čaputovú. Napriek tomu, že ide o odtieň, ktorý svedčí v prvom rade brunetkám, na našej prezidentke zafungoval mimoriadne dobre! Viac v GALÉRII.

Viac k téme:

Zdroj: PANTONE

Odporúčame z TIVI.sk
 
});