Herečka Mária Bartalos v kuchyni rada experimentuje. Toto je výsledok!
Čo položiť na vrch?
-
Paradajkový pretlak
-
Soľ
-
Cesnak
-
Mozzarellu
-
Ementál
-
Nivu
-
Parmezán
-
Oregano
Postup:
Na spodok väčšej misky dajte droždie rozdrvené v rukách, pridajte vodu a premiešajte. Postupne pridávajte múku a miešajte rukami. Ďalej pridajte soľ a asi lyžičku olivového oleja. Znova miešajte 5 – 10 minút. Hotové cesto dajte do menšej misky, zakryte fóliou a nechajte oddychovať asi hodinu.
Po hodine vyberte, rozkrojte na dve časti, v rukách spracujte do dvoch guličiek. Položte na dosku, prekryte alobalom a nechajte opäť kysnúť 3 – 4 hodiny.
Po vykysnutí spracujte rukami do placky a vyvaľkajte do tvaru pizze. Rúru rozohrejte na 220 stupňov. Na cesto rozotrite osolený paradajkový pretlak, do ktorého ste vmiešali pretlačený cesnak.
Okraj, asi 1 cm, nechajte bez pretlaku. Na to poukladajte nastrúhanú mozzarellu, ementál, nivu a sušené oregáno. Dajte piecť na 7 – 10 minút.
Neprežeňte to s časom, aby nebola pizza suchá a tvrdá. Hotovú pizzu posypte parmezánom a okraje potrite olivovým olejom. Dobrú chuť!