Luxusné darčeky, stromček či ozdoby? Skutočne to potrebujete? Týchto 6 skvelých tipov vás presvedčí o opaku: Vianoce nemusia byť predražené

Darčeky, rodinné večere a sviatočný outfit. Sviatky okolo Vianoc a Nového roka sa môžu rýchlo predražiť. Ako ušetriť peniaze?
  • Zdroj: Getty/svetikd

Darčeky, rodinné večere a sviatočný outfit. Sviatky okolo Vianoc a Nového roka sa môžu rýchlo predražiť. Ako ušetriť peniaze?

2. Plánujte vopred

Sviatky okolo Vianoc bývajú najdrahšími mesiacmi v roku. Ak začnete plánovať už teraz a vianočné darčeky zbierate v priebehu dvoch mesiacov, v decembri sa vám to tak nenakopí. Mali by ste si tiež vytvoriť plán rozpočtu, aby ste mali prehľad o svojich financiách. Spočítajte si, koľko peňazí máte na každý darček k dispozícii a snažte sa túto hranicu neprekročiť. 

Sú premyslené, štýlové a osobné zároveň: Tieto ORIGINÁLNE vianočné darčeky PRE MUŽA vás nebudú stáť viac ako 30 Eur! Zobraziť článok

3. Nečakajte príliš dlho

Nečakajte s objednávaním darčekov na poslednú chvíľu. Pár dní pred Vianocami býva na pošte chaos a darček môže prísť neskoro. Potom musíte zaplatiť drahé expresné prepravné poplatky, aby všetko prišlo včas. Premyslite si, čo potrebujete a s objednávkou nečakajte príliš dlho. Okrem toho do Vianoc môžete uloviť ešte nejakú tú zľavu. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});