Dave Gahan otvorene o svojej klinickej smrti: Moja duša sa vznášala nado mnou. Kričal som, no nikto ma nepočul

Frontman kapely Depeche Mode prehovoril o svojom neslávne známom predávkovaní v Los Angeles v roku 1996.

Frontman kapely Depeche Mode prehovoril o svojom neslávne známom predávkovaní v Los Angeles v roku 1996.

Fotogaléria

Gahan je presvedčený, že jeho duša v ten moment opustila telo a stala sa svedkom chaosu, ktorý svojím odchodom spôsobil. „Bol som klinicky mŕtvy, moje srdce nebilo. Tie sekundy sa mi zdali dlhé ako hodiny. A zrazu bola okolo mňa úplná, desivá tma. Akoby niekto zhasol svetlo,“ spomína.

Keď sa vrátil do sveta živých, ocitol sa s putami na rukách. „Policajti stáli predo mnou a čítali moje práva. Bol som zatknutý za držanie kokaínu a heroínu,“ priznal.

Heath Ledger
Zúfalý a úplne vyčerpaný: Posledné dni Heatha Ledgera sprevádzala obrovská beznádej, týmto všetkým si prechádzal Zobraziť článok

Súd Gahanovi umožnil podstúpiť terapiu. Približne rok si prechádzal detoxom s ďalšími narkomanmi a alkoholikmi. „Pravidelne som si musel robiť test moču. Ak by čo i len raz našli zakázanú látku, musel by som ísť na dva roky do väzenia v Los Angeles. Presne toho som sa naozaj bál – prvýkrát v živote mi bolo jasné, že nie som nesmrteľný.“ Pokračovanie na ďalšej strane.

Dávali mi 2-percentnú šancu na prežitie, hovorí Matthew Perry, ktorého z drogového pekla vyviedla Jennifer Aniston Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});