3 miesta, ktoré ľudia vyhľadávajú kvôli duchom: Tu ich straší dokonca niekoľko!

Každé z nasledujúcich miest ponúka rôzne kultúrne aktivity, aj iné zaujímavosti, no väčšina návštevníkov sem prichádza kvôli jednej veci. 
  • Zdroj: Getty/MikeMareen

Každé z nasledujúcich miest ponúka rôzne kultúrne aktivity, aj iné zaujímavosti, no väčšina návštevníkov sem prichádza kvôli jednej veci. 

Pre niektorých strašidelné, pre iných fascinujúce spojenie a dôkaz, že smrťou sa všetko nekončí. Na niektorých miestach sa duchovia objavujú so železnou pravidelnosťou, no na niektorých je to len vec náhody. Oplatí sa však čakať, pretože tieto destinácie sľubujú nezabudnuteľné zážitky zo záhrobia. 

1. Duch Bielej pani, Haapsalu, Estónsko

Haapsalu je skutočným turistickým rajom v Estónsku. Okrem množstva rekreačných možností láka turistov aj tajomnou legendou a duchom, ktorý sa objavuje až prekvapivo presne každý rok. Legenda hovorí, že v minulosti v kostole hradu žil mních, ktorý sa zaľúbil do jedného dievčaťa. Tá jeho city opätovala. 

Aby mohli byť spolu, obliekol ju do miništrantského oblečenia a prepašoval ju do kostola. Lásku sa im podarilo dlho tajiť, no dievčinu napokon odhalili. Rozzúrení miestni obyvatelia mnícha zabili a dievča zamurovali v jednej izbe s krčahom vody a bochníkom chleba. Nariekala sedem dní a sedem nocí – potom nastalo ohlušujúce ticho. 

Odvtedy sa každý rok v auguste, pri splne mesiaca, sa zjavuje duch Bielej pani presne v tom istom okne. Hoci sa už potvrdilo, že biele svetlo v tvare človeka spôsobuje mesiac v určitom uhle, odraz a poloha okien kostolnej veže, miestni sa predsa každý rok schádzajú a organizujú festival na počesť „ducha“. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
Najštýlovejší kabát tejto zimy? Jednoznačne SCOAT! Zistite, ako vyzerá kúsok, ktorý musíte mať
Najštýlovejší kabát tejto zimy? Jednoznačne SCOAT! Zistite, ako vyzerá kúsok, ktorý musíte mať Zobraziť článok...
Kravata je späť! Ako a s čím ju nosiť? Takto si ju ľahko a EFEKTNE nastajlujú aj začiatočníčky
Kravata je späť! Ako a s čím ju nosiť? Takto si ju ľahko a EFEKTNE nastajlujú aj začiatočníčky Zobraziť článok...
Nový NÁDHERNÝ trend vám dodá ženskosť: Tento vlasový doplnok si zamilujete, pristane krátkym aj dlhým účesom!
Nový NÁDHERNÝ trend vám dodá ženskosť: Tento vlasový doplnok si zamilujete, pristane krátkym aj dlhým účesom! Zobraziť článok...
Vynaliezavý lesbický pár zaskočil španielsku cirkev svadbou: Ich šťastie trvalo len krátko, to, čo sa dialo potom, je ako ZLÝ SEN!
Vynaliezavý lesbický pár zaskočil španielsku cirkev svadbou: Ich šťastie trvalo len krátko, to, čo sa dialo potom, je ako ZLÝ SEN! Zobraziť článok...
Syndróm rytiera: POZOR, nemá to nič spoločné so skutočnou láskou! Prečo môže byť toxické, ak váš partner robí pre vás všetko?
Syndróm rytiera: POZOR, nemá to nič spoločné so skutočnou láskou! Prečo môže byť toxické, ak váš partner robí pre vás všetko? Zobraziť článok...
Ako sa zbaviť NEPRÍJEMNÉHO svrbenia pokožky hlavy? Existujú efektívne riešenia, ktoré vám uľavia. Kočky, nepodceňujte ich!
Ako sa zbaviť NEPRÍJEMNÉHO svrbenia pokožky hlavy? Existujú efektívne riešenia, ktoré vám uľavia. Kočky, nepodceňujte ich! Zobraziť článok...
Máte s partnerom zdravý a pevný vzťah? Presvedčte sa! TOTO sú 3 jasné znaky, že vaša láska vydrží
Máte s partnerom zdravý a pevný vzťah? Presvedčte sa! TOTO sú 3 jasné znaky, že vaša láska vydrží Zobraziť článok...
Strategická neschopnosť ALEBO keď sa partner vyhýba domácim prácam: POZOR, nemôžete robiť všetko SAMA, zničíte si vzťah!
Strategická neschopnosť ALEBO keď sa partner vyhýba domácim prácam: POZOR, nemôžete robiť všetko SAMA, zničíte si vzťah! Zobraziť článok...
Obklopujú vás energetickí UPÍRI? Možno si za to môžete sami! Toto sú 3 dôvody, prečo priťahujete negatívnych ľudí
Obklopujú vás energetickí UPÍRI? Možno si za to môžete sami! Toto sú 3 dôvody, prečo priťahujete negatívnych ľudí Zobraziť článok...
Ďalšie články
});