Mladá Slovenka uľahčila ženám cestu ku kráse: Jej beauty zlepšovák budete zbožňovať!

Trápi vás akné v dospelosti či popraskané žilky? Môžu byť signálom podlomeného zdravia, ale aj nesprávnej starostlivosti, upozorňuje ...

Trápi vás akné v dospelosti či popraskané žilky? Môžu byť signálom podlomeného zdravia, ale aj nesprávnej starostlivosti, upozorňuje odborníčka.

Fotogaléria

Veľa sa hovorí o intoleranciách...

Áno, je ich čoraz viac, no nie sú jediným problémom súvisiacim so stavom kože. Zlá životospráva, fajčenie, alkohol, nedostatok spánku, to všetko sa podpíše na našej pleti. Keď chceme vyriešiť problém, musíme sa na vec pozrieť komplexne a zodpovedne. Každá moja klientka je jedinečná, s vlastným životným príbehom. Často nemusí nič povedať - jej pleť hovorí za ňu.

Čo považuješ v starostlivosti o pleť za kľúčové?

Hydratáciu. Toto slovo opakujem každý deň. Pitný režim a hydratačný krém idú ruka v ruke!

A ďalej?

Správna beauty starostlivosť. Veľakrát mi klientky menujú kvalitné značky krémov, často cenovo náročné, ktoré používajú v presvedčení, že už predsa nemôžu robiť viac. Vtedy ich zastavím a spýtam sa, ako začínajú svoju rannú a večernú skincare rutinu. Ak si totiž správne nevyčistíme pleť, ani ten najkvalitnejší krém na svete sa cez mazovú vrstvu nedostane tam, kam má.

Sme my ženy v tomto ohľade zodpovedné? Vieme sa správne starať o svoju pleť? A chce sa nám vôbec?

Nechcem nikoho škatuľkovať, ale vo svojej práci vnímam, že ženy robia základnú chybu. Nestarajú sa o pH pokožky. Z telky a internetu na ne vyskakujú micelárne vody, odličovacie obrúsky a kadečo iné, no základom je tonizačná voda.

Odporúčam používať produkty bez obsahu alkoholu. Prílišné vysúšanie, najmä v prípade aknóznej pleti, vedie k zvýšenej produkcii mazových žliaz. Výsledok je teda úplne opačný.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});