Tušíte vôbec, ako riskujete? Pozor, tieto potraviny pred varením určite NEUMÝVAJTE, áno, platí to aj pre mäso!

Potraviny, ktoré sa nedajú ošúpať alebo utrieť, treba pred spracovaním umyť. Aspoň tak nás učili. Ale!
  • Zdroj: Pexels/ mali maeder

Potraviny, ktoré sa nedajú ošúpať alebo utrieť, treba pred spracovaním umyť. Aspoň tak nás učili. Ale!

Jahody

Tlak vody ktorou omývate jahody zanechá na krehkom ovocí nenápadné stlačené miesta. To znamená, že jahody poškodíte, čo urýchľuje ich zretie a následné hnitie. Zvoľte preto jemnejšiu verziu a namočte ich do misky s vodou. 

TOTO ovocie a zeleninu v chladničke dobre oddeľte: Ak sú vedľa seba príliš blízko, RÝCHLEJŠIE sa pokazia! Zobraziť článok

Huby

Už od prírody obsahujú veľmi veľa vody, ak im teda ešte dodatočne doprajete výdatnú sprchu, nedosiahnete plnú chuť hríbov. Huby čistite len jemnou kefkou a vyhnite sa pri tom namáčaniu. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});