Chutným zeleným pistáciám sa ťažko odoláva. Nesolené a v prírodnej forme sú veľmi zdravé, dokonca vďaka nim môžete schudnúť. Chcete sa o týchto výživných semienkach dozvedieť viac?
Postup
● Cesto si pripravíme zmiešaním múky, masla, cukru a žĺtkov do jednoliatej hladkej hmoty, ktorú potom dôkladne zabalíme do potravinárskej fólie a uskladníme do chladničky. Optimálne na pol hodinu.
● Plech/formu dobre vytrieme maslom. Následne na tenko vyvaľkáme chladné cesto a polovicou z neho vystelieme nádobu na pečenie.
● Necháme si predhriať rúru na 190 °C, a zatiaľ si pripravíme plnku obyčajným vymiešaním všetkých hore uvedených ingrediencií. Po cca 7 minútach vložíme na plech/formu s cestom do rúry na krátke predpečenie (stačí asi 10 minút).
● Na cesto naneste pistáciovú plnku a na vrch použite zvyšok cesta. V rúre spolu pečte ďalších 30 minút (samozrejme sa riaďte podľa skúseností so svojou rúrou).
● Nakoniec skontrolujte cesto a podľa potreby koláč vytiahnite alebo pridajte čas pečenia. Po vytiahnutí a vychladnutí už len vhodne naporcujte svoj voňavý výsledok rodine či priateľom.