Typický (indický) plochý chlieb roti canai sa zvyčajne servíruje s rôznymi slanými a sladkými plnkami alebo prílohami. Zamestná vás asi na hodinu práce, a ďalších osem bude potrebovať na odležanie.
Prstami začneme potláčať jeden okraj plátu cesta smerom ku stredu tak, aby sa cesto navrstvilo v záhyboch v rade za sebou. To isté zopakujeme s druhým okrajom a vytvoríme tak pás nazberaného cesta. Natrieme ho maslom a zrolujeme do špirály.
Vonkajší koniec špirály prevlečieme cez stred ako špagát a špirálu uzatvoríme ako uzol. Necháme odpočinúť 10 minút. Postup zopakujeme so zvyškom guličiek.
Keď sú chleby pripravené na pečenie, roztlačíme ich na placky s priemerom 10 – 15 cm. Na panvici na miernom ohni zohrejeme trochu masla. Chlieb položíme na panvicu, opekáme ho niekoľko minút z jednej strany, a potom z druhej strany.
Chlieb vyberieme z panvice a položíme ho na pracovnú dosku. Ihneď ho veľmi opatrne chytíme zo strán a stlačíme oboma rukami smerom dovnútra. Chlieb sa nezlomí, pretože je kyprý.
Príprava a servírovanie
Chleby prikryjeme čistou utierkou a servírujeme teplé. Sú vynikajúce na okamžitú konzumáciu a hodia sa ku všetkým druhom kari.