Ste na dovolenke a užívate si preplnené švédske stoly? Treba si dopriať, ale zasa s mierou, aby ste zbytočne nemali zažívacie problémy.
Anízový čaj zmierňuje aj zápalové procesy, ktoré inak môžu spôsobiť rozvoj chronických ochorení - srdcové choroby, rakovina či cukrovka. Neodporúča sa jeho konzumácia pri hormonálnych poruchách, alebo u alergikov na rastliny z čeľade dážďovníkovitých (zeler, petržlen, kôpor...)
U zdravých ľudí nespôsobuje konzumácia 20 gramov denne žiadne problémy.
Čaj si pripravíte ľahko: na 250 ml vody použite 1PL anízových semien. Tie vhoďte až do vriacej vody, chvíľu ich povarte (cca 3 min) a po dostavení nechajte cca 5 minút lúhovať. Tekutý výsledok môžete popíjať štvrť hodinu pred jedlom či spaním. Maximálna odporúčaná dávka sú tri šálky.
Výber redakcie