Zahryznúť sa do šťavnatej a čerstvo odtrhnutej paradajky z vlastnej záhrady je pre niektorých ľudí gastro rozkoš prvého stupňa. Väčšina sa ale musíme spoľahnúť na jej kupovanú verziu.
Svoje obľúbené plody chcete mať doma logicky v čo najlepšej konzumovateľnej forme. Nechcete ich nedozreté, prezreté, zmäknuté či bez chuti. Preto máme pre vás dobré tipy, ako ich skladovať.
Pre najlepšiu chuť a kvalitu dajte čerstvo natrhané paradajky na kuchynskú linku alebo do špajze, najmä ak sú ešte trochu nedozreté. Ideálna je izbová teplota, lebo pri väčšom chlade sa zastaví produkcia enzýmov dodávajúcich paradajkám chuť. Navyše paradajky potom môžu byť vo vnútri vodnaté.
Pri spomínanej izbovej teplote vydržia asi týždeň, potom začnú hniť. Ak si myslíte, že sú dosť zrelé, uložte ich do chladničky. Tu sa zachová ich pevnosť a zastaví dozrievanie. Pred konzumáciou alebo prípravou do receptu ich vopred včas vyberte, pretože podchladené dočasne strácajú chuť.