Rizikový faktor, ktorý vedie k NADVÁHE: Nedovoľte, aby váš mozog zabudol na to, že vaše telo už jedlo! Stačí, ak urobíte TÚTO jednu vec

Máte občas chuť na niečo mastné, sladké a poriadne kalorické? Žiadna pohroma, to sa sem tam stáva každému. Horšie je, ak sa taká chuť ...
  • Zdroj: Getty/FreshSplash

Máte občas chuť na niečo mastné, sladké a poriadne kalorické? Žiadna pohroma, to sa sem tam stáva každému. Horšie je, ak sa taká chuť dostaví často... a vy podľahnete.

Výskumníci si počas experimentu na myšiach všimli, že tie vystresované pribrali dvojnásobok toho ako tie, ktoré jedli rovnako pri menšom strese. Keď vedci molekulu NPY zablokovali, vystresované myši jedli a priberali menej.

Možno ste si už samé na sebe všimli, že v stresových situáciách vaše telo spotrebuje viac energie. Vtedy môže byť rýchle doplnenie energie užitočné, ale dlhodobo je to škodlivý postup.

Vedci zistili, ktorá pracovná pozícia STRESUJE ľudí najviac: Kvôli nej siahajú po alkohole aj cigaretách, ak máte na výber, týmto sa neživte! Zobraziť článok

Náš mozog je nastavený tak, aby sa bránil nedostatku energie alebo úbytku hmotnosti, pretože to považuje za hrozbu pre naše prežitie a spúšťa mechanizmy, ktoré zvyšujú našu chuť do jedla, aby sme vyhľadávali jedlo. Ako sme teraz zistili, toto sa deje dokonca aj vtedy, keď máme v tele uložený prebytok energie,“ dodáva profesor Herzog.

Pokúste sa preto zo svojho života v čo najväčšej miere odbúrať krátkodobý a hlavne dlhodobý stres. Mozog si prestane žiadať nadmerné dávky energie, a to sa príjemne prejaví aj na telesnej hmotnosti.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});