Držíte diétu, no nechcete si nechať ujsť grilovačku? Zložitá situácia, no dá sa vyriešiť! Ak si na tanier naložíte nasledujúce potraviny, budete chudnúť ďalej.
Alternatívy pre vegánske BBQ
Dobrou voľbou je grilovanie ovocia a zeleniny na rošte, ideálne, ak nemáte rada mäso. Nakrájajte paradajky, šampiňóny, špargľu, baklažán, papriku alebo zemiaky, karfiol, jablkové či marhuľové kolieska a raz-dva máte osviežujúcu prílohu k mäsu či vegánskym syrom.
Zapáľte oheň
Ak grilujete na ohni, uprednostnite čistené drevené uhlie z udržateľne riadených prevádzok (označenie FSC a PEFC). Mäkké drevo je vhodné na rýchle grilovanie, to tvrdé je vyhradené na veľké kusy mäsa, pretože horí dlhšie.
Grilovacia mriežka by mala byť umiestnená približne 20 až 40 cm od žeravých uhlíkov, aby sa jedlo pieklo v teple (približne 200 °C) a nie v plameňoch (500 °C).
Trik spočíva v umiestnení jedla na najchladnejšiu časť grilu, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie na povrchu aj vo vnútri.