Ísť mimo mesta, hoc len na víkend, si vyžaduje veľa príprav. Iste, je tu obvyklé plánovanie, balenie, upratovanie... Prípravy pred odchodom by však mali zahŕňať aj správne skladovanie potravín podliehajúcich skaze, vrátane chleba.
Fotogaléria
Zvyčajná trvanlivosť chleba je približne tri až päť dní, aj to iba v prípade, že je skladovaný správne a pri izbovej teplote. To znamená, že ak ste si kúpili chlieb vo štvrtok a plánujete na 3 dni vypadnúť, váš vzácny bochník sa môže pokaziť skôr, ako sa vrátite.
Tu je niekoľko spôsobov, ako predĺžiť jeho pomerne krátku trvanlivosť:
Správne tesnenie
Sáčok, v ktorom si chlieb prinesiete z obchodu na správne skladovanie nestačí. Namiesto toho investujte do vákuovo tesniacich vrecúšok, ktoré odvádzajú kyslík a blokujú plesne. Chlieb vydrží omnoho dlhšie.