Kráľovná letnej zeleniny: Jej zdravotné účinky sú nesporné, ale cuketa aj zasýti a nemá takmer ŽIADNE kalórie! AHA, ako si ju jednoducho pripravíte

K letu patrí šťavnatá cuketa na tanieri rovnako ako zmrzlina do ruky. Všetci túto podlhovastú zeleninu poznajú, ale už pomenej ľudí si ...

K letu patrí šťavnatá cuketa na tanieri rovnako ako zmrzlina do ruky. Všetci túto podlhovastú zeleninu poznajú, ale už pomenej ľudí si ju vie vhodne zaradiť do jedálnička.

Fotogaléria

Ako v kuchyni využiť cuketu?

Cuketové lodičky máte rýchlo hotové. Stačí zeleninu prekrojiť po dĺžke, trochu vydlabať polievkovou lyžičkou, do vzniknutého miesta dáte tuniaka z konzervy a na vrch kukuricu a syr. Vo vyhriatej rúre necháte zapiecť pri teplote 220°C na 15 - 20 minút.

Dobrou voľbou je aj osviežujúca krémová polievka s bazalkou. Je rýchlo hotová a konzumuje sa na teplo aj na studeno.

Môžete vyskúšať aj syrovo-cuketové kuracie guľky, ktoré si ušúľajte max. do veľkosti pingpongovej loptičky. Spolu so šalátom a balzamikovým octom tak doplníte telu bielkoviny a pomaly sa vstrebávajúce sacharidy.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});