K letu patrí šťavnatá cuketa na tanieri rovnako ako zmrzlina do ruky. Všetci túto podlhovastú zeleninu poznajú, ale už pomenej ľudí si ju vie vhodne zaradiť do jedálnička.
Fotogaléria
Ako v kuchyni využiť cuketu?
Cuketové lodičky máte rýchlo hotové. Stačí zeleninu prekrojiť po dĺžke, trochu vydlabať polievkovou lyžičkou, do vzniknutého miesta dáte tuniaka z konzervy a na vrch kukuricu a syr. Vo vyhriatej rúre necháte zapiecť pri teplote 220°C na 15 - 20 minút.
Dobrou voľbou je aj osviežujúca krémová polievka s bazalkou. Je rýchlo hotová a konzumuje sa na teplo aj na studeno.
Môžete vyskúšať aj syrovo-cuketové kuracie guľky, ktoré si ušúľajte max. do veľkosti pingpongovej loptičky. Spolu so šalátom a balzamikovým octom tak doplníte telu bielkoviny a pomaly sa vstrebávajúce sacharidy.