Nedeľa bez sladkej dobroty? Zrejme si to neviete predstaviť ani vy! "Zbúchajte" sladký tvarohový koláč! Nič lepšie ste nejedli.
Fotogaléria
Príprava:
Krupicu vymiešame s mliekom a necháme 10 minút odstáť pri izbovej teplote. Premiešame a pridáme tvaroh, múku, vajíčka, kypriaci prášok, med a javorový sirup. Poriadne premiešame a nakoniec pridáme ovocie.
Vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 50 minút pri 190 - 200 °C bez ventilátora. Po upečení necháme koláčik pomaly vychladnúť v rúre. Ozdobíme džemom, orieškovým maslom a mandľami.
Tip: Ak nemáme javorový sirup, môžeme ho nahradiť medom. Čiže nepoužijeme 20 g, ale až 40 g medu.
Autorka receptu: Ivka Maheľová (výživová špecialistka, ktorú môžete poznať zo stránky Fitshaker.sk alebo ako zakladateľku konceptu www.jedalnicky.sk).