Ak je niekde dôležitý poriadok, tak práve v chladničke. Ako správne skladovať a baliť potraviny tak, aby vám vydržali čerstvé čo najdlhšie?
Čo držať od spomenutého ovocia čo najďalej?
Kapustu, špenát, kukuricu, hlávkový šalát, karfiol, šampiňóny, reďkovku, špargľu, brokolicu, zelenú fazuľku, papriku a uhorku. Pre klíčky a bylinky platia rovnaké pravidlá.
Najlepší spôsob skladovania ovocia v chladničke je v oddelených perforovaných igelitových vrecúškach. Čiže, aby etylén mohol unikať, ale aby zároveň neovplyvňoval ďalšie potraviny a príliš neurýchľoval svoje zretie.
Pokiaľ ide o banány, tu platí, že do chladničky nepatria. Ani pred dozretím, ani po ňom.
Výber redakcie
- Tieto jedlá a nápoje NIKDY nekonzumujte nalačno, inak si môžete uškodiť! Čo vám hrozí? ZÁPAL žalúdka, zvýšená hladina cukru v krvi aj ďalšie nepríjemnosti Zobraziť článok
- Sú potraviny, ktoré do mrazničky NEPATRIA, inak si zbytočne urobíte škodu a OHROZÍTE svoje zdravie: Pozrite sa na zoznam! Zobraziť článok