Ak je niekde dôležitý poriadok, tak práve v chladničke. Ako správne skladovať a baliť potraviny tak, aby vám vydržali čerstvé čo najdlhšie?
Niektoré druhy ovocia produkujú plyn etylén, ktorý urýchľuje proces dozrievania a tým aj kazenie. Preto je dôležité vedieť, ako s nimi v špajzi, chladničke alebo v miske pracovať, ak chcete, aby zostali čerstvé dlhšie ako iba jeden-dva dni.
Čo by nemalo byť umiestnené v chladničke blízko seba?
Oddelenie potravinovej bezpečnosti USDA (United States Department of Agriculture) a Cornell University pripravili užitočné informácie, ktoré vám pomôžu potraviny v chladničke správne umiestniť:
jablká, hrušky, avokádo, banány, mango, slivky, melón, jahody a iné bobuľovité ovocie, ďalej citróny, ananás, pomaranče, mandarínky. Všetky uvedené potraviny produkujú etylén, vďaka ktorému dozrievajú rýchlejšie. Zo zeleniny ho produkujú zemiaky a paradajky.
Výber redakcie
- Tieto jedlá a nápoje NIKDY nekonzumujte nalačno, inak si môžete uškodiť! Čo vám hrozí? ZÁPAL žalúdka, zvýšená hladina cukru v krvi aj ďalšie nepríjemnosti Zobraziť článok
- Sú potraviny, ktoré do mrazničky NEPATRIA, inak si zbytočne urobíte škodu a OHROZÍTE svoje zdravie: Pozrite sa na zoznam! Zobraziť článok