Patríte k milovníčkam ázijskej kuchyne? Rezancovú exotiku z Filipín si ľahko pripravíte SAMA, stačí mať po ruke tento RECEPT!

Ázijská kuchyňa preniká do gastronómií všetkých krajín sveta. Táto kuchyňa vyniká jednoduchou eleganciou, v ktorej je farba pokrmov rovnako ...

Ázijská kuchyňa preniká do gastronómií všetkých krajín sveta. Táto kuchyňa vyniká jednoduchou eleganciou, v ktorej je farba pokrmov rovnako dôležitá ako ich vôňa a chuť.

Fotogaléria

Postup

Domáci kurací vývar

Všetku zeleninu očistíme, ošúpeme a nakrájame nadrobno. Do veľkého hrnca dáme všetky ingrediencie na vývar a zalejeme vodou, tak aby v nej bolo všetko ponorené, osolíme a okoreníme. Na malom ohni varíme aspoň hodinu a pol. Po tomto čase skúsime, či sú kuracie mäso a zelenina dobre uvarené. Vývar precedíme cez sitko.

Vývar a kuracie mäso odložíme zvlášť.

Zeleninu, okrem bobkového listu a tymianu, odšťavíme, prilejeme do vývaru a na miernom ohni povaríme ešte 15 minút.

Trúfate si doma pripraviť japonskú PIZZU okonomiyaki? Hotovú ju máte za 30 minút a obsahuje samé chutné suroviny Zobraziť článok

Zelenina na pansit

Zeleninu očistíme a nakrájame ju na pásiky. Každú odložíme zvlášť na samostatný tanier. Cesnak a cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Vo woku alebo na panvici zohrejeme trochu oleja a na miernom ohni asi 6 – 8 minút restujeme cesnak a cibuľu.

Pridáme natrhané varené kuracie mäso a zalejeme sójovou omáčkou. Potom pridáme na plátky nakrájanú mrkvu, zelenú fazuľu a papriku. Do zmesi prilejeme trochu kuracieho vývaru, aby bol pokrm šťavnatý.

Nakoniec pridáme hlávkovú kapustu nakrájanú na pásiky. Na konci varenia musí byť zelenina stále chrumkavá.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});