Ázijská kuchyňa preniká do gastronómií všetkých krajín sveta. Táto kuchyňa vyniká jednoduchou eleganciou, v ktorej je farba pokrmov rovnako dôležitá ako ich vôňa a chuť.
Postup
Domáci kurací vývar
Všetku zeleninu očistíme, ošúpeme a nakrájame nadrobno. Do veľkého hrnca dáme všetky ingrediencie na vývar a zalejeme vodou, tak aby v nej bolo všetko ponorené, osolíme a okoreníme. Na malom ohni varíme aspoň hodinu a pol. Po tomto čase skúsime, či sú kuracie mäso a zelenina dobre uvarené. Vývar precedíme cez sitko.
Vývar a kuracie mäso odložíme zvlášť.
Zeleninu, okrem bobkového listu a tymianu, odšťavíme, prilejeme do vývaru a na miernom ohni povaríme ešte 15 minút.
Zelenina na pansit
Zeleninu očistíme a nakrájame ju na pásiky. Každú odložíme zvlášť na samostatný tanier. Cesnak a cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Vo woku alebo na panvici zohrejeme trochu oleja a na miernom ohni asi 6 – 8 minút restujeme cesnak a cibuľu.
Pridáme natrhané varené kuracie mäso a zalejeme sójovou omáčkou. Potom pridáme na plátky nakrájanú mrkvu, zelenú fazuľu a papriku. Do zmesi prilejeme trochu kuracieho vývaru, aby bol pokrm šťavnatý.
Nakoniec pridáme hlávkovú kapustu nakrájanú na pásiky. Na konci varenia musí byť zelenina stále chrumkavá.