Poznáte pravidlo 60/180 pre zdravé a VYŽIVENÉ vlasy? Mali by ste! Takto vyzerá správna technika šampónovania

Vlasoví profesionáli vedia, že to, ako dlho nechajú ošetrujúce produkty pôsobiť, má zásadný vplyv na výsledok a vzhľad vlasov. Tu prichádza ...
  • Zdroj: Getty/Marina Demeshko

Vlasoví profesionáli vedia, že to, ako dlho nechajú ošetrujúce produkty pôsobiť, má zásadný vplyv na výsledok a vzhľad vlasov. Tu prichádza na rad pravidlo 60/180 – pretože iba s ním šampón naozaj funguje.

Ak máte zafarbené, veľmi dlhé vlasy, ktoré navyše každý deň zaťažujete stylingovými prípravkami, nechajte šampón pôsobiť aspoň tri minúty. Ak ale máte kratšie vlasy, ktoré nevystavujete veľkej záťaži v podobe tepla, laku na vlasy a podobne, postačí cca 60 sekúnd.

Ste si istá, že používate správnu kefu pre vaše vlasy? 7 typov produktov, ktoré by ste v záujme BOŽSKEJ HRIVY mali poznať! Zobraziť článok

Správna aplikácia

Nemenej dôležité je aj správne nanášanie šampónu. Vždy by ste mali začať na pokožke hlavy a potom pomaly a opatrne pokračovať cez zvyšok vlasov až po končeky. Takto odstránite všetky zvyšky stylingových prípravkov a dodáte vlasom potrebnú starostlivosť.

Ďalším tipom od vlasového profesionála Llana je masáž hlavy počas doby pôsobenia. Ak stimulujeme vlasovú pokožku, pokožka a vlasy môžu lepšie absorbovať ošetrujúci prípravok, čo v konečnom dôsledku zlepšuje výsledok. Vaše vlasy sú optimálne čisté, zostanú dlhšie svieže, zdravé a silné! 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});