Mrkva je plná VITAMÍNOV a pri takomto počte klesá aj riziko vzniku mozgovej príhody! No je lepšia surová či varená? TOTO odporúčajú odborníci

Mrkvu zaslúžene považujeme za malý vitamínový poklad. Okrem množstva zdraviu prospešných látok je nízkokalorická a navyše skvele chutí.

Mrkvu zaslúžene považujeme za malý vitamínový poklad. Okrem množstva zdraviu prospešných látok je nízkokalorická a navyše skvele chutí.

Fotogaléria

Tento oranžový podlhovastý koreň vám napadne asi ako prvý, keď sa hovorí o zelenine. Mrkva je ľahko dostupná a veľmi obľúbená aj medzi našimi záhradkármi. Jej konzumáciu v akomkoľvek stave (polievka, príloha, šalát, zákusok…) a príprave (varenie, dusenie, grilovanie…) berieme ako samozrejmosť.

MRKVA je hotová BOMBA pre zdravie: 6 dôvodov, prečo ju okamžite zaradiť do jedálnička, ale POZOR má to jeden dôležitý háčik! Zobraziť článok

Mrkva obsahuje vitamín A, široké zastúpenie vitamínov skupiny B, vitamíny C, E a K. Napríklad jej 100 gramov vám zabezpečí takmer trojnásobok dennej dávky vitamínu A a K.

Z minerálov sú v nej zastúpené najmä vápnik, horčík kremík, draslík, mangán, sodík, zinok a železo. K tomu pripočítajte užitočný betakarotén, vlákninu a antioxidanty.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});