6 tipov, ako pripraviť dokonalé LAHODNÉ cesto: Tiež nechávate cesto VYKYSNÚŤ na slniečku alebo v rúre? Robíte veľkú chybu, vysvetlíme, prečo!

Pečivo z čerstvého droždia je súčasťou mnohých jedál. Pripravuje sa na slano aj na sladko - od nebeských orechových slimákov cez klasické ...
  • Zdroj: Getty/alvarez

Pečivo z čerstvého droždia je súčasťou mnohých jedál. Pripravuje sa na slano aj na sladko - od nebeských orechových slimákov cez klasické parené knedle až po kapustníky.

TIP 2: Izbová teplota a žiadny prievan

Kvások neznáša prievan, preto zatvorte okno. Aby ste dosiahli dokonalosť, pracujte iba so surovinami izbovej teploty. 

TIP 3: Prepočítavajte správne

Nemáte doma čerstvé droždie? Nevadí, recept je možné pripraviť aj zo suchého droždia. Píšte si: 14 g sušeného droždia nahradí 1 kocku čerstvého droždia.

Viete, ktoré potraviny neskladovať v chladničke? Tieto tam NEPATRIA, zhoršuje sa im textúra, chuť a strácajú prirodzenú vôňu Zobraziť článok

TIP 4: Čas je najdôležitejší

Pre bezchybný výsledok je lepšie použiť menej droždia a nechať cesto kysnúť dlhšie, napr. cez noc v chladničke.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});