Presolili ste to? Hlavu hore, nemusíte nič vyhadzovať: Jedlo v hrnci ZACHRÁNITE vďaka týmto geniálnym trikom!

Aj šikovnej kuchárke sa občas stane, že niečo omylom presolí. Či už zo zábudlivosti (stresu), alebo jej jednoducho trochu „utečie ruka“.

Aj šikovnej kuchárke sa občas stane, že niečo omylom presolí. Či už zo zábudlivosti (stresu), alebo jej jednoducho trochu „utečie ruka“.

Fotogaléria

● Nadbytočnú slanosť niektoré gazdinky neutralizujú sódou bikarbónu, alebo octom či citrónovou šťavou. S týmito prísadami však veľmi opatrne, radšej ich pridajte 5x v mini dávkach, ako jednej či dvoch väčších, kde ľahko stratíte kontrolu nad ďalšou chuťou.    

● Presolili ste recept, kam idú aj mliečne výrobky? Tak práve tie tam ešte pridajte. Mlieko, jogurt či smotana vďaka troche obsiahnutého cukru môže pomôcť odobrať slanú chuť.

5 vecí, ktoré sa stanú, keď prestanete konzumovať mliečne výrobky: Druhá z nich poteší veľkú skupinu žien! Zobraziť článok

TIP: Najjednoduchšie je pri varení takmer vôbec nesoliť a nechať konzumentov, nech si jedlo na tanieri dosolia podľa vlastnej chuti. Pravdou je, že počas varenia je ťažšie presne vnímať chute, lebo po vychladnutí je slanosť oveľa výraznejšia.

Trocha nepozornosti a môže to dopadnúť nasledovne:

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});