Aj šikovnej kuchárke sa občas stane, že niečo omylom presolí. Či už zo zábudlivosti (stresu), alebo jej jednoducho trochu „utečie ruka“.
Fotogaléria
● Nadbytočnú slanosť niektoré gazdinky neutralizujú sódou bikarbónu, alebo octom či citrónovou šťavou. S týmito prísadami však veľmi opatrne, radšej ich pridajte 5x v mini dávkach, ako jednej či dvoch väčších, kde ľahko stratíte kontrolu nad ďalšou chuťou.
● Presolili ste recept, kam idú aj mliečne výrobky? Tak práve tie tam ešte pridajte. Mlieko, jogurt či smotana vďaka troche obsiahnutého cukru môže pomôcť odobrať slanú chuť.
TIP: Najjednoduchšie je pri varení takmer vôbec nesoliť a nechať konzumentov, nech si jedlo na tanieri dosolia podľa vlastnej chuti. Pravdou je, že počas varenia je ťažšie presne vnímať chute, lebo po vychladnutí je slanosť oveľa výraznejšia.