Odborníci hovoria jasne: Týchto 13 JEDÁL vás môže zbaviť BOLESTI hrdla! V zozname nechýba zmrzlina, ako je to možné?

Asi poznáte ten strašný pocit, keď sa zobudíte a máte zúfalo vyschnuté hrdlo. Prehĺtanie bolí a váš hlas... zmizol. Ako si pomôcť?
  • Zdroj: Getty/g-stockstudio

Asi poznáte ten strašný pocit, keď sa zobudíte a máte zúfalo vyschnuté hrdlo. Prehĺtanie bolí a váš hlas... zmizol. Ako si pomôcť?

„Potraviny bohaté na živiny sú predpisom s nízkym rizikom a vysokým potenciálom zisku,“ hovorí interná lekárka Cynthia Li, MD. Najčastejšou príčinou bolesti hrdla je vírusová infekcia, ktorá spôsobuje zápal sliznice a následnú bolesť.

Nie len „bežný zápal“, ale aj covid sa prejavuje zväčšením mandlí, nádchou a infekciou dýchacích ciest a bolesťou hrdla. Veľa vírusov a baktérií môže spôsobiť faryngitídu, upchatie dutín alebo kašeľ, čo dráždi hrdlo a môže spôsobiť opuch.

Taťána Kuchařová
Zlepšili sa mi vlasy, pleť aj nechty, tvrdí Taťána Kuchařová: Čo za zázrak to pije? Zobraziť článok

Rodinná lekárka Jaclyn Tolentino vysvetľuje, že voda môže riediť akýkoľvek druh hlienu a môže tiež pomôcť s hydratáciou hrdla a udržať ho vlhké. Odporúča tiež piť teplé tekutiny, ako bujóny a čaje – ľahko sa prehĺtajú a upokojujú. Mali by ste tiež konzumovať mäkké jedlá, aby ste nezhoršili jemnú výstelku hrdla.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});