Neodopierajte svojmu telu sladké. Má svoje dôvody, prečo si ho žiada!
Fotogaléria
Plnené čokoládové datle
Potrebujete:
15 ks datlí
7 kl arašidového masla
15 g horkej čokolády (čím vyšší obsah kakaa, tým lepšie)
trochu škorice
Ako na to:
Datle odkôstkujte a naplňte ich pol lyžičkou arašidového masla. Potom roztopte čokoládu vo vodnom kúpeli a trochou ňou polejte datle. Na záver posypte trochou škorice.
Prečo tento snack?
Datle sú bohaté na vlákninu aj už spomínaný tryptofán. Podporia vaše trávenie a na rozdiel od iných sladkostí umožňujú pomalšie stúpanie hladiny cukru v krvi. Horká čokoláda pôsobí proti kŕčom, pretože obsahuje horčík, rovnako ako arašidové maslo, ktoré tiež podporuje tvorbu hormónov vďaka vysokému podielu bielkovín a tukov.