Horúci vzduch, cirkulujúci vzduch, horný a spodný ohrev... výber programov rúry vás môže ponechať v neistote. Spoznajte jej hlavné rozdiely a výhody.
Cirkulujúci vzduch: rovnomerné rozloženie tepla ventilátorom
Zatiaľ čo funkciu konvekcie už v mnohých moderných zariadeniach nahradil teplovzdušný program, v niektorých starších modeloch je stále štandardom. Pri konvekčnom programe sa teplo generované ohrievacími prvkami rozvádza do priestoru pomocou ventilátora. Nejde teda o statické teplo, ako je tomu pri hornom a spodnom nastavení ohrevu.
Jedlo sa tak upečie rovnomerne zo všetkých strán, ale vďaka vzduchu môže aj rýchlejšie vyschnúť. Ak uprednostňujete pečenie s nastavením horného a spodného ohrevu pomocou cirkulujúceho vzduchu, mali by ste znížiť pôvodnú odporúčanú teplotu asi o 20 stupňov a pár minút pred uplynutím času pečenia jedlo skontrolovať. Veľkou výhodou tohto programu je, že môžete piecť viacero plechov naraz.