Cviklové lievance s bryndzou: Zdravé raňajky, ktoré zasýtia aj náročných jedákov

Nevšedné raňajky, ktoré majú nevšednú farebnú kombináciu. Výborná a najmä zdravá kombinácia chutí.

Nevšedné raňajky, ktoré majú nevšednú farebnú kombináciu. Výborná a najmä zdravá kombinácia chutí.

Fotogaléria

Príprava:

  • Zmiešame v miske múku, kefír, prášok do pečiva, žĺtok a vyšľahaný sneh z bielka.
  • Na záver do toho primiešame prášok zo sušenej cvikly.
  • Následne na panvici roztopíme trošku masla/oleja a tvarujeme lievance, ktoré pečieme z oboch strán cca 2 minúty.
  • Servírujeme s bryndzou a polejeme rozmiešanou kyslou smotanou, ktorú môžeme dochutiť napr. čerstvými bylinkami.

Aj obyčajná omeleta môže byť omnoho chutnejšia: Inšpirujte sa týmto skvelým nápadom! Zobraziť článok

Tip č.1: Výborne budú tiež chutiť, ak bryndzu vymeníme za čerstvý kozí syr a ako prílohu si dáme kopec čerstvej zeleniny.

Tip č.2: Ak by sme chceli použiť nepasterizovanú bryndzu, recept je vhodný pre deti až d 6 rokov.

Doba prípravy: 25 minút

Vhodné od 3 rokov.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

Vláknina

1 657 kJ

396 kcal

19 g

37 g

18 g

5 g

Dobrú chuť! 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});