Nevšedné raňajky, ktoré majú nevšednú farebnú kombináciu. Výborná a najmä zdravá kombinácia chutí.
Fotogaléria
Príprava:
- Zmiešame v miske múku, kefír, prášok do pečiva, žĺtok a vyšľahaný sneh z bielka.
- Na záver do toho primiešame prášok zo sušenej cvikly.
- Následne na panvici roztopíme trošku masla/oleja a tvarujeme lievance, ktoré pečieme z oboch strán cca 2 minúty.
- Servírujeme s bryndzou a polejeme rozmiešanou kyslou smotanou, ktorú môžeme dochutiť napr. čerstvými bylinkami.
Tip č.1: Výborne budú tiež chutiť, ak bryndzu vymeníme za čerstvý kozí syr a ako prílohu si dáme kopec čerstvej zeleniny.
Tip č.2: Ak by sme chceli použiť nepasterizovanú bryndzu, recept je vhodný pre deti až d 6 rokov.
Doba prípravy: 25 minút
Vhodné od 3 rokov.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty |
Tuky |
Sacharidy |
Bielkoviny |
Vláknina |
1 657 kJ 396 kcal |
19 g |
37 g |
18 g |
5 g |
Dobrú chuť!