Nedá sa v tomto smere všetko zvaľovať iba na strukoviny, hoci tie vedia pekne nafúknuť. Občas za to môžu celkom nevinné chuťovky.
Fotogaléria
Zlou správou na zozname bude pre Slovákov aj pivo. Jeho dosycovanie a obsah fermentovateľných sacharidov (kvasnice, pšenica, jačmeň) môžu vyvolať spomínané ťažkosti. Stačí len obmedziť množstvo na menej problematické, alebo pivo vymeniť za červené víno. V oboch prípadoch si strážte zdravú mieru požívania.
Určite ste tu nechceli čítať o sladkostiach, ale stalo sa. Hlavne tie, ktoré sú sladené cukrovými alkoholmi (xylitol, manitol) – čo sú rôzne čokolády a dezerty. Cukrový alkohol (E421) môže pri veľkých skonzumovaných množstvách spôsobiť tráviace ťažkosti, nadúvanie až hnačku. Takže pri opúšťaní sa s čokoládou v ruke tiež s mierou.