Rúra je mimoriadne praktická na prípravu mnohých lahodných pokrmov. Za pripravenými potravinami jednoducho zatvoríte dvere, nastavíte správnu teplotu a počkáte, kým sa kuchyňou rozšíri lahodná vôňa pečenia. Mňam!
Aby ste sa vyhli nemilému prekvapeniu, existuje niekoľko vecí, na ktoré by ste určite nemali zabúdať. Vedeli ste, že existujú potraviny, ktoré nie sú vôbec vhodné na prípravu v rúre?
1. Mrazené potraviny
Predtým, ako vložíte zeleninu z mrazničky do rúry, uistite sa, že je poriadne rozmrazená. Áno, v rúre by sa počas pečenia iste rýchlo rozmrazila a následne upiekla, to je pravda. No bola by extrémne suchá a nechutila by vôbec dobre.
2. Celé vajcia
Toto je nebezpečný experiment, ktorý môže narobiť kopu neporiadku. Ak vás isté recepty nabádajú k spracovaniu vajec v rúre, rýchlo na ne zabudnite a siahnite po overenej klasike varenia vo vode. Prečo? Pretože počas pečenia by mohlo dôjsť k explózii vďaka nahromadenej vodnej pare. A to, čo nastane po nej, sa vám iste nebude chcieť čistiť.