V dnešnom uponáhľanom svete je takmer nemožné naplánovať si každý jeden krok detailne. Inak tomu nie je ani v kuchyni.
Fotogaléria
Ako na to:
- Dva nerezové hrnce umiestnite bezpečne do umývadla. Jeden z nich otočte hore dnom.
- Mrazené mäso, ovocie, zeleninu, alebo čokoľvek, čo chcete rozmraziť, vložte do vreciek na zmrazovanie.
- Druhý hrniec naplňte horúcou vodou a umiestnite na mrazené potraviny. V závislosti od ich štruktúry, na roztavenie nebudete potrebovať viac ako 10 minút.
- Znie to neuveriteľne, ale funguje to. Stále však platí, že rozmrazené mäso sa už nikdy opätovne nezmrazuje!
- Počas tavenia sa na povrchu mäsa môžu množiť baktérie a ak ho znova zmrazíte, po opätovnom rozmrazení môže predstavovať hrozbu. Ak sa vám zdá, že máte mäsa priveľa, spracujte ho a po uvarení alebo upečení vám v chladničke vydrží aj niekoľko dní.
Pozrite si video, ako na to: