Prečo musí byť dobré vždy nezdravé? A naozaj musí? Čokoládový krém vyrobený z cíceru a datlí s kvalitným kakaovým práškom vás dostane - chuťou aj výživovými hodnotami!
Fotogaléria
Postup:
• Cícer najskôr sceďte, premyte a dobre vysušte.
• Rúru predhrejte na 220 stupňov (horný / spodný ohrev).
• Cícer pečte v rúre 10 minút alebo kým nebude príjemne orieškovo voňať.(Čím dlhšie budete cícer piecť, tým bude jemne oriešková vôňa intenzívnejšia. Nepečte ho však príliš dlho, inak bude príliš suchý.)
• Cícer rozmixujte na pyré so zvyšnými ingredienciami v mixéri, kým nevznikne krémová konzistencia.
• Ak je pre vás krém príliš suchý, jednoducho pridajte trochu horúcej vody.
• Pre väčšiu sladkosť pridajte viac datlí. Ak máte radi oriešky, nič vám nebráni pridať si ich do krému! Dobrú chuť.