Obľúbená základná potravina, ktorá musí byť v každej domácnosti. Ceny chleba a pečiva postupne stúpajú, tak sa oplatí vedieť, ako ich ochrániť pred stvrdnutím či splesnivením.
Fotogaléria
Z obchodu si chlieb väčšinou odnesieme zabalený v papierovom vrecku alebo plastovom obale. Z hľadiska skladovania je lepšou voľbou vrecko, tak si zachová prirodzenú vlhkosť, nestvrdne a zostane mäkký až 2-3 dni.
Stvrdol či plesnivel?
Snaha bola, ale predsa nevydržal. Len stvrdnutý chlieb ešte viete pekne využiť, napríklad na cesnakové hrianky, či ako chleba vo vajíčku (predtým ho dajte pofŕkaný vodou na chvíľu do mikrovlnky, kde zmäkne).
Ale v prípade nájdenia čo i len kúska plesne, musí isť nemilosrdne do koša. Iba vykrojiť pleseň nestačí. Všetko vyhodiť.