Nie všetko jedlé sa môže skladovať v mrazničke. Pri niektorých surovinách a jedlách to môže byť až škodlivé pre zdravie.
Nie všetko jedlé sa môže skladovať v mrazničke. Pri niektorých surovinách a jedlách to môže byť až škodlivé pre zdravie. V minulom článku sme vám priblížili, čo nepatrí do chladničky. Dnes sa presunieme do jej chladnejšej časti, pokiaľ vlastníte jej kombinovaný model.
Z hľadiska uchovania potravín je to skvelý vynález. Zabraňuje plytvaniu jedlom, keďže nadbytok nespotrebovaného pokrmu, môžeme dať do mrazničky, kde vydrží dlho. To v konečnom dôsledku šetrí náš čas, energiu a peniaze.
A potom tu máme aj mrazenú zeleninu do polievky, pizzu, rybie prsty, hranolky aj komplet hotové jedlá, ktoré si môžeme kúpiť v predstihu do železnej zásoby, aby sme nikdy neboli v strese, keď nestíhame niečo rýchlo pripraviť rodine na večeru.
Lenže, existujú aj potraviny, ktoré za žiadnych okolností nepatria do mrazničky, lebo po rozmrazení sú nebezpečné pre naše zdravie. V lepšom prípade budú ich kvalita a chuť tiež pod bodom mrazu. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.