Čokoláda a čerešne? Skvelá dvojka! Tak skvelá, že sa jej ťažko nabažiť, predovšetkým v koláči.
Fotogaléria
Ako na to:
Čokoládu nasekajte na drobno a odložte nabok. Rúru predhrejte na 180 stupňov a vysteľte formu papierom na pečenie.
V miske rozšľahajte maslo. Postupne pridávajte kokosový cukor a šľahajte spolu s vajíčkami a vanilkou do nadýchanej hmoty.
Múku zmiešajte s práškom do pečiva a kakaom. Zmes vlejte do misky s tekutými ingredienciami a vymiešajte hladké cesto. Nasekanú čokoládu s čerešňami vmiešajte do cesta a vylejte do formy.
Pečte asi 50 minút a po vychladnutí koláč oblejte čokoládou alebo ozdobte celými čerešňami. Čerešne je možné v zozname ingrediencií vymeniť za iné ovocie, napríklad slivky alebo jablká.