Necítite sa na celý mesiac bez živočíšnych produktov? Odľahčite od tuku aspoň pár pokrmov a pridajte si na tanier zeleninu a strukoviny!
Fotogaléria
Nikoleta Kováčová (Surová dcérka) je medzi fanúšikmi rastlinnej stravy dobre známa. Vytvára chutné recepty oslobodené od živočíšnych zložiek, pričom neváha pretvoriť aj tradičné slovenské recepty. Inšpirujte sa jej receptom na Chilli sin Carne.
Nezľaknite sa množstva surovín. Chilli sin Carne, tak isto ako aj Chilli con Carne, obsahuje veľa rôznych korenín. Väčšinu z nich však máte určite doma.
Čo potrebujete:
- 200 g čiernej fazule (400 g po uvarení alebo konzervovanej)
- 100 g červenej fazule "kidney" (200 g po uvarení alebo konzervovanej)
- 25 g repkového oleja
- 170 g červenej cibule
- 20 g cesnaku
- 200 g mrkvy
- 250 g červenej papriky
- 6 g kajenského korenia /1 PL
- 5 g rímskej rasce / 3 ČL
- 4,5 g údenej papriky / 2 ČL
- 1 g sušeného oregana / 2 ČL
- 2 g sušeného cesnaku / 2 ČL
- 800 g celých lúpaných rajčín
- 50 g koncentrovaného rajčinového pretlaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 10 g horkej čokolády
- 3 bobkové listy
- 200 g kukurice
- 6 g soli
- ½ ČL cukru
- 60 g limetkovej šťavy
- 14 g kukuričného škrobu
- 100 ml studenej vody
- čerstvý koriander, limetka či avokádo k podávaniu
Postup na ďalšej strane.