ČIERNY rok 2022: Zomreli velikáni filmu, hudby aj LEGENDY! Pozrite si smutný rebríček

V roku 2022 sa zaplnilo najmä herecké nebo. Na večnosť odišli velikáni filmu vrátane Jamesa Caana, Raya Liottu či prvej slovenskej televíznej ...

V roku 2022 sa zaplnilo najmä herecké nebo. Na večnosť odišli velikáni filmu vrátane Jamesa Caana, Raya Liottu či prvej slovenskej televíznej herečky Márie Kráľovičovej. Smrť však úradovala aj v šľachtických kruhoch. Po 70 rokoch oddanej služby ľudu, v roku svojho platinového jubilea, naposledy vydýchla kráľovná Alžbeta II.

Fotogaléria

Ray Liotta (26. mája 2022)

Herca Raya Liottu (†67), známeho pre úlohy drsných chlapíkov, našli mŕtveho v tej istý deň ako Fletchera. Zomrel v spánku počas pobytu v Dominikánskej republike, kde natáčal film Dangerous Waters. 

Ray Liotta
Mesiace po smrti ožije na filmovom plátne: Fanúšikovia Raya Liottu jasajú, jeho posledný film je hotový! Zobraziť článok

Svoju viac než 40-ročnú kariéru zameral na stvárnenie postáv z kriminálneho podsvetia. Prvý úspech prišiel v roku 1986, kedy sa spolu s Melanie Griffith blysol v temnej komédii Divoký víkend. Rayov bravúrny herecký výkon viedol až k nominácii na Zlatý glóbus. 

Koncom 80. rokov to s ním „riskol“ slávny režisér Martin Scorsese, keď ho obsadil do veľkolepej snímky Mafiáni. Liotta si zahral Henryho Hilla, írsko-talianskeho chuligána, ktorého ambíciou bolo stať sa členom newyorskej mafie a bolo vymaľované. Liotta sa definitívne dostal na hereckú mapu, kde vďaka doposiaľ neuvedeným snímkom neprestáva žiariť ani po svojej smrti. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});