Odborníci upozorňujú, kedy NEJESŤ banány: Takto sa vďaka nim dopracujete k štíhlosti, dobrej nálade a kvalitnému spánku!

Žlté podlhovasté exotické ovocie je skvelé na rýchle zasýtenie, či ako prísada do rôznych jedál. Benefitov má ale okrem nízkej ceny a ...

Žlté podlhovasté exotické ovocie je skvelé na rýchle zasýtenie, či ako prísada do rôznych jedál. Benefitov má ale okrem nízkej ceny a výživnej hodnoty oveľa viac.

Fotogaléria

Banány majú vysoký obsah horčíka, draslíka, aminokyselín a vlákniny. Sú tak vhodným a rozšíreným doplnkom stravy. Navyše sú celoročne dostupné, ľahko stráviteľné a chutné. Často sú jedným z mála pokrmov, ktoré nerobia problémy ani tehotným ženám.

Vo veľmi výnimočných prípadoch môže nastať alergická reakcia na banán, väčšinu postihuje ľudí alergických na latex.

Banánový chlebík sa určite stane základom vašej domácnosti, ak ním ešte nie je!
Pripravte si lahodný banánový chlieb za pár minút: Deti ho milujú! Zobraziť článok

Možno si ich aj vy dopriavate na raňajky, čo nemusí byť najideálnejší čas. Odborníci tvrdia, že banány by sa nemali jesť nalačno alebo tesne pred spaním. Prečo nezačať deň banánom? Vzhľadom na obsah kyseliny vínnej je vlastne kyslou potravinou, a môže zaťažovať trávenie.

Banán je tak vhodnejšie kombinovať napríklad s ovsenou kašou, pretože reguluje hladinu cukru v krvi a vďaka obsahu vlákniny poskytuje dlhotrvajúci prísun energie.

Samozrejme, banány je bezpečné jesť kedykoľvek počas dňa, ale ak večer, tak optimálne niekoľko hodín pred spaním. Ich večerná konzumácia pomáha regulovať spánkový cyklus, zvyšuje to produkciu hormónu melatonínu v tele, ktorý reguluje biorytmus, zmierňuje nespavosť, úzkosť a depresiu.

Pozor, naoko zdravá potravina zničí vašu diétu: Ak chcete schudnúť, toto určite NEJEDZTE! Zobraziť článok

Aj obsah horčíka podporuje dobrý spánok kvôli jeho prínosu na zníženie hladiny stresového hormónu, ktorý je nevyhnutnou súčasťou zdravého životného štýlu a formovania postavy. Dostatočný spánok regeneruje telo a podporuje metabolizmus, pričom stres tieto procesy spomaľuje a môže spôsobiť obezitu.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});