Mať príjemne plné bruško a bez výčitiek. Čo viac si ešte okrem dvojnásobného platu, výkonného milenca a dlhej dovolenky v exotike želať?
Existujú ale zdravé a chutné potraviny, po ktorých jednak ostanete sýte, ale obmedzia aj chuť do ďalšieho jedla, takže sa nebudete trápiť naberaním tukových vankúšikov.
Po čom sa nedostaví povestný vlčí hlad a násilné páčenie chladničky? Možno ich aj sporadicky konzumujete, ale skúste si ich vo vlastnom záujme dopriať častejšie.
Konzistenciou maslové avokádo je výborným zdrojom mastných kyselín. Obsahuje aj kyselinu olejovú, ktorá predlžuje pocit sýtosti. Medzi jadrom a šupkou je žltkastá až zelenkastá dužina, ktorá obsahuje až 25-30 % oleja (tuku), veľa vitamínov (betakarotén, tiamín, riboflavín, niacín) a minerálnych látok.
Podľa jedného amerického výskumu konzumenti avokáda, ktorí ho zjedli počas obeda, o tri hodiny neskôr na olovrant potrebovali o 40 percent menej jedla. To je slušná porcia neprijatých kalórií.
Ide sa na lov. Konkrétne rýb s červeným mäsom (napr. tuniak žltoplutvý, červený losos, chňapáč červený alebo morský ostriež), ktoré obsahujú veľa bielkovín a Omega-3 mastných kyselín. Tieto živiny nám zabezpečia sýtosť na dlhú dobu.
V červených rybách je veľa jódu, fluóru, fosforu, vápnika, selénu, zinku, vitamínov A, D, E, PP a skupiny B. Čo sú všetko zdraviu prospešné látky. Ryby ako také môžu znížiť riziko vzniku obezity, cukrovky a srdcových chorôb.
Pokračovanie na ďalšej strane.