Pozor na nebezpečné raňajkové trendy: Niektoré obľúbené potraviny môžu zvyšovať riziko demencie!

Roky počúvame, že dobré raňajky sú základom úspešného dňa. Slovo dobré by sme radšej vymenili za slovo zdravé, nakoľko majú veľký vplyv ...

Roky počúvame, že dobré raňajky sú základom úspešného dňa. Slovo "dobré" by sme radšej vymenili za slovo "zdravé", nakoľko majú veľký vplyv na náš nervový systém.

Fotogaléria

Sladké pečivo

Nadmerný príjem obsiahnutých cukrov pôsobí obzvlášť negatívne na náš cievny a nervový systém -  zvyšuje zápaly v tele, aj riziko cukrovky a obezity. Rafinované sacharidy spôsobujú rýchly vzostup hladiny cukru v krvi a jeho kolísanie, čo škodí organizmu vo viacerých smeroch.

Lahodné mäsko

Sú obľúbené a sýte, ale častá konzumácia párkov, klobás a rôznych spracovaných mäsových výrobkov patrí medzi rizikové faktory demencie. Väčšinou majú vysoký obsah soli, čo môže zohrávať úlohu pri zvyšovaní krvného tlaku. Okrem toho môžu zvyšovať hladinu krvných tukov a cholesterolu, čím prispievajú k poškodeniu ciev. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});