Nechceme byť pre mužov iba záchodom, tvrdia ženy zo skupiny femcels: Dôvody, prečo menej atraktívne ženy nemajú sex, desia

Femcel je dospelá žena, ktorej fyzický vzhľad alebo iná telesná prekážka bráni mať romantický vzťah – NIE sex.
  • Zdroj: Getty/praetorianphoto

"Femcel" je dospelá žena, ktorej fyzický vzhľad alebo iná telesná prekážka bráni mať romantický vzťah – NIE sex.

Výskumy dokazujú pokles sexuálnej aktivity mladých ľudí. A to aj vďaka tomu, že ženy sú konečne schopné povedať nie sexu, ktorý nespĺňa ich podmienky alebo očakávania. Konečne.

Mladá generácia tvrdí, že by rada mala sex, avšak vzťah založený len na sexe sa im zdá prázdny, plný potenciálneho sklamania a frustrácie. Inak povedaj, nestojí im za to.

No za Femcels sa však skrýva oveľa viac

Sex je dostupný pre väčšinu žien, problém je v tom, že ak nie ste dosť atraktívna, muži s vami budú zaobchádzať zle. Skupina žien označovaná ako „femcel“ tvrdí, že povrchnosť mužov ich znevýhodňuje v porovnaní s krásnymi ženami, spôsobuje im problémy na úrovni sentimentálnej, sociálnej aj ekonomickej.

Na sexepíl treba dozrieť: Ženy v tomto znamení sú s pribúdajúcim vekom stále atraktívnejšie! Zobraziť článok

Nie je novinkou, že atraktívni ľudia sú považovaní za príjemnejších a vzdelanejších aj napriek tomu, že to tak vôbec nemusí byť.

Sociologička Lisa Wade, PhD, vysvetľuje, že jedným zo spôsobov, ako sa mladí muži pohybujú v prostredí kultúry sexistických vzťahov, je zlé zaobchádzanie so ženami.

Ak vedia, že žena, s ktorou sa stretávajú za účelom sexu je spoločnosťou považovaná za neatraktívnu, zaobchádzajú s ňou hrubo. V spoločnosti ju zatajujú a v súkromí ju len využívajú. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});