Ste upratovačkou, pestúnkou aj kuchárkou vášho chlapa? UŽ DOSŤ, vo vzťahu potrebujete hranice! Tipy, ako si ich vytvoriť

Milujete ho a ste pre neho schopná urobiť všetko. Táto romantická predstava má so zdravým vzťahom len málo spoločného. Vo vzťahu ste ...

Milujete ho a ste pre neho schopná urobiť všetko. Táto romantická predstava má so zdravým vzťahom len málo spoločného. Vo vzťahu ste predsa dvaja, no vaša osobnosť ostáva jedinečná a slobodná.

Fotogaléria

Začiatok vzťahu sa naozaj podobá tomu, čo robia deti. Skúmajú a skúšajú, kam až môžu zájsť. Aj vy „testujete“ svojho partnera, spoznávate ho, jeho potreby aj problémy, jeho osobnosť či jeho hranice. Platí to aj naopak – a presne tam je pes zakopaný.

Na úvod sa snažíte prezentovať svoje najlepšie ja. Prehnaná starostlivosť o partnera (ako o dieťa) je jednou z častých chýb mylnej pozitívnej seba-prezentácie.

Hranice sú niečím, čo vás chráni pred nebezpečenstvom. Inými slovami, sú známkou vášho zdravého sebavedomia. Nie nadarmo sa hovorí, že ak nemilujete samu seba, nemôže vás úprimne milovať nikto iný. Ak nedáte najavo, čo je na vás priveľa, váš partner to nikdy nezistí.

Nemyslite si, že mu veci dôjdu iba tak samé od seba, alebo že ho po rokoch zmeníte. Starého psa novým kúskom nenaučíte, to je proste fakt!

Jasné, "nie sme psy," poviete si. Práve preto vás záchrana seba aj vzťahu bude stáť veľa jasnej komunikácie. Nie je vylúčené, že na konci dňa možno zistíte, že doma nemáte až tak chápavého a rešpektujúceho partnera…

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});